Ferrari представила суперкар 458 Challenge для кільцевих гонок

Компанія Ferrari представила на виставці в Болоньї (Італія) спеціальну версію суперкара 458, призначену для участі в кільцевих автоперегонах. Машина спецсерії, що отримала назву Challenge, відрізняється зниженою вагою, модернізованим двигуном, коробкою передач, заточеною спеціально на роботу з моментом на низьких швидкостях, переналаштованою підвіскою і новою керамічною системою гальм Brembo.Вага суперкара 458 Challenge істотно знижена за рахунок застосування у виробництві кузова композитних матеріалів. Через модернізацію пройшла і підвіска. Інженери встановили на автомобіль більш жорсткі пружини, міцні сталеві вузли і пасивні амортизатори. Замість штатних коліс встановлені нові 19-дюймові литі диски.
Гальмівна система теж нова: використовуються карбоново-керамічні гальма Brembo CCM2, запозичені у суперкара 599XX. Кліренс боліда знижений на 50 мм в порівнянні з 458 Italia.
У моторному відсіку встановлюється модернізований 5,0-літровий V8 з прямим впорскуванням палива, що розвиває на цивільній версії 458-моделі потужність 570 к.с. при 9000 об. / хв. Блок управління двигуна перепрограмований під спортивні завдання. 7-ступенева коробка передач з двома зчепленнями налаштована спеціально на роботу з моментом на низьких швидкостях, які переважають на звивистих спортивних трасах.
У ABS два налаштування — для мокрого покриття і для сухого з гарним зчепленням. У результаті поздовжнє прискорення на виході з віражу зросло на 32% у порівнянні з попередніми моделями. Більш докладні характеристики авто тримаються в секреті.

http://tsn.ua/


Насолоджуюсь красою та потужністю автомобілів. Розповідаю про визначні події!

Advertisement

Comments are closed.